inici | contactar | nota legal

 

NOTÍCIES

<< Tornar enrera

Imatge Ateneu

21/2/2011

L'Ateneu al Carnaval

Els savis diuen que assumir la veu d’un poble és deure de tota persona digne.
I una de les veus més potents d’aquest petit, humil, i a vegades trist i dissortat poble... és el Carnaval. És la veu de Sallent durant una setmana, és la veu de Sallent durant la resta de l’any en ser convertida en obligada referència quan expliquem on vivim... és veu d’ autogestió i expressió ferma de poble en sent...it pur.

Ja ho sabeu, ens han precedit persones valentes, decidides, fonamentals... els nostres besavis i avis, els que en temps difícils, però creatius, van celebrar els primers Carnavals abans de la guerra civil. Els nostres pares i tiets, gent que, desafiant la por i la repressió moral, van recuperar-los de seguida que es va poder, i ja més a prop en el temps, amics, germans grans, nosaltres mateixos.... gent que hem entès que no podíem malbaratar aquest bagatge i que havíem de mantenir, de fer créixer, i de no defallir, en la celebració d’una festa essencial per Sallent.

I l’Ateneu, com no podia ser d’una altra manera, aposta per contribuir en la festa del Carnaval com una de les tradicions més arrelades, més pròpies i més genuïnes de Sallent. L’Ateneu serà al carrer i contribuirà a vestir de festa Sallent i escamparà, tant com pugui, les ganes, la irreverència i la disbauxada solemnitat de la festa dels descreguts per excel•lència. I sobretot, sobretot, cridarem i emplaçarem als més joves, als menuts, als que pugen... que ells i elles, un dia, seran també els que hauran d’assumir la veu, la festa d’un poble. Perquè no podria ser d’una altra manera...

Bon Carnaval a tothom!

Esdeveniment al facebook