inici | contactar | nota legal

 

NOTÍCIES

<< Tornar enrera

Imatge Ateneu

20/2/2017

💥 40 CARNAVALS POPULARS 💥

Segur que a totes ens ha passat que, en un moment o altre, se’ns ha fet difícil explicar com és el Carnaval de Sallent. Com el vivim, com el fem, com el sentim i com el podem arribar a gaudir. Ens vénen riures al cap, moments, imatges borroses i colors barrejats. Ens vénen al cap records. De ben segur que ens ve al cap la mà que ens va dur a una arribada per primera vegada. I ens ve al cap quan nosaltres vam acompanyar algú al ball de disfresses per primer cop.

Ens ha passat a moltes, ens hem descobert reivindicant el Carnaval de Sallent davant de molts altres Carnavals amb més ressò, prestigi i televisió. I segur que a totes ens ha passat, també, que quan arriba Carnaval pensem amb les que ja no hi són. I és tan tendre i tan màgic que quan pensem amb qui ja no hi és ho fem amb un somriure: dins d’aquella comparsa, coent aquelles botifarres o saludant alegres des d’aquell balcó. Perquè 40 Carnavals fan que els records siguin ja una vida sencera. I això ho sentim, siguem més petits o més grans. És allò que té el Carnaval de Sallent, que és per a totes i de totes. I que el portem, des de fa més o menys temps, a dins. Ben endins.

I per això l’Ateneu Popular Rocaus vol recordar la gent que fa mesos i mesos que treballa per preparar la festa. Aquelles que durant una setmana ho donaran tot, dormint poc i patint molt. Patint per si tot sortirà bé, per si es podran aconseguir els diners per cobrir despeses, patint perquè la festa s’escampi i les crítiques s’esfumin. I és que això és com un miracle laic, dels de veritat: en un món on sembla que la generositat és un recurs finit i s’esgota, a Sallent, l’autoorganització, i ja en fa 40, pren relleu rere relleu. Gràcies!

Que hi hagi comparses que es troben, que pensen la disfressa, que organitzen a grans i petits. Que ho facin malgrat totes les circumstàncies adverses, que a vegades les ganes no hi són, que els problemes que es viuen no desapareixen per carnaval, és també un símptoma de la fortalesa de les dinàmiques col·lectives i una resistència de vida, davant de tant individualisme i de tanta derrota.

I que hi hagi persones de fora que tenen el Carnaval de Sallent com a referent, que ja pensen com hi vindran, on dormiran i a qui coneixen de Sallent per demanar que els compri les entrades anticipades... és un orgull gegant per totes les que ens estimem Sallent i pensem que, de les millors coses que hem ofert a les festes populars autoorganitzades, una d’elles és el nostre Carnaval.
I que hi hagi imaginació any rere any i persones que sorprendran amb la seva disfressa senzilla i d’altres amb la seva volguda exuberància. I hi haurà amistats i amors que naixeran i creixeran per Carnaval. I hi haurà retrobaments i converses i carícies furtives pels racons. Racons que sempre més duran aquell record. I hi haurà ball, música i teatre. Estarem atentes per veure com arriba i estarem disposades a plorar-lo quan marxi.

I sobretot, sabrem que 40 Carnavals populars i irreverents són ja un patrimoni al qual no estem disposades a renunciar.

Felicitats Carrilet, felicitats Sallent! 💜

Ateneu Popular Rocaus
Febrer de 2017