inici | contactar | nota legal

 

NOTÍCIES

<< Tornar enrera

Imatge Ateneu

Imatge Ateneu

26/10/2010

Ritmes del cor d’Àfrica al cor de l’Ateneu

El passat diumenge 24 d’octubre l’Ateneu es va traslladar a l’Àfrica. Els companys Manel – membre de l’Ateneu – i Àngel, membres actius de l'ONG AM AHORO BAGES, van presentar el treball realitzat per la seva organització solidària a Rwanda. Van explicar com, atenent a la demanda d’una ONG local, van traslladar-se amb dos companys més (tres informàtics i un electricista) al país africà per muntar una aula informàtica en una aldea rural. Van relatar les diverses dificultats que van patir així com l’entusiasme del professorat local en aquesta nova experiència per als alumnes i habitants del poble. Amb la feina feta, tan AM AHORO BAGES com l’ONG local van aconseguir la satisfacció d’obrir una porta al món a una petita part de la humanitat que restava aïllada.

L’Ateneu manté una exposició fotogràfica del treball d’AM AHORO BAGES fins el proper 31 d’ octubre titulada: “Una historia d’ordinadors entre pilotes de drap”. Tot seguit va ser l’ hora de la música, i l’hora de les emocions.

El grup de cant i dansa africana DJI LANDI ANG ens va fer gaudir amb els ritmes i les cançons vingudes del Senegal. Va ser una hora – llarga, però que es va fer curta – on les emocionants entonacions, el ball de la dansarina i el meravellós so de la Kora i la percussió africans ens van arribar al més profund dels nostres sentiments.